torsdag 15 januari 2009

Imse Vimse Spindel i huvudet på en musiker


Ibland brukar jag brukar spela gitarr under samlingen på dagis till treåringens stora irritation men personalens glädje.
Idag sjöng vi "Imse Vimse Spindel" och jag drabbades av tvivel på de punkterade åttondelarna. Man sjunger ju hela versen så men när man kommer till "Torkar bort allt regn" , ska det inte vara raka åttondelar där?
Ja, det och mycket annat går jag och funderar på...

7 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Nu får du ge dig. Det är ju klart som korvspad, att det inte ska vara raka åttondelar på "Torkar bort allt regn". Nej, struttigt ska det va.

Hälsningar
Trazan o Banarne

15 januari 2009 kl. 13:12  
Blogger Jenny Morelli sa...

jag brukar göra den där varianten där man hetsar fram "torkar bort allt regn"- "spolar spindeln bort"- då skrattar ALLTID barn. Åt vad? Sextondelar? Är det humor för barn?

15 januari 2009 kl. 19:49  
Blogger Johan Norberg sa...

Ja det är nog sextondelar du gör, plötsliga tempoökningar är ett säkert kort bland de minsta. Överhuvudtaget så är väl snabbt kul. "Nu springer jag ett slag" av Tomas o Jujja Wieslander i ett hysteriskt Czardas-tempo bringar euforisk lycka till ett helt dagis.

15 januari 2009 kl. 22:47  
Anonymous Anonym sa...

Ta allt i bluestakt: Känner du historien om tre små fiskar små, som simmade o simmade långt härifrån, härifrån-
Den ene hette hans o den andra hette klaes.den tredje vet jag ej för han stack ut tillhavs.....jag kan åtta verser men.....

23 januari 2009 kl. 01:32  
Anonymous Anonym sa...

Ta allt i bluestakt: Känner du historien om tre små fiskar små, som simmade o simmade långt härifrån, härifrån-
Den ene hette hans o den andra hette klaes.den tredje vet jag ej för han stack ut tillhavs.....jag kan åtta verser men..... Det handlar om att fokusera på andra sånger, kanske...

23 januari 2009 kl. 01:36  
Anonymous Anonym sa...

Jag har lyssnat på rösten i mitt huvud en stund och kommit fram till att det måste vara punkterat i "torkar" och rakt i "bort allt". Så det så.

/Laurelin

23 januari 2009 kl. 10:34  
Anonymous Anonym sa...

Ja, du Johan...barn gillar ju upprepning av saker, men en liten träning till att gilla variationer i livet kan ju börja med raka åttondelar i Imse-sången.
Farmor

23 januari 2009 kl. 10:46  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida