fredag 7 maj 2010

Hanna Höglund blir så himla irriterad på Bach med nya ögon

Vi gav två konserter med vårt program "Bach med nya ögon" i Berwaldhallen.
Jag, Nisse Landgren, Jonas Knutsson, Eva Kruse, Jeanette Köhn, Gustaf Sjökvist och Radiokören.
När jag presenterade musiken sa jag att det var fulländade kompositioner och att vi inte drabbats av sådan hybris att vi tyckte de behövde piffas upp, men spelade dem på vårt sätt ändå, för att det var kul.
En kvinna på Expressen som kallar sig Hanna Höglund skrev om detta i större delen av sin recension och hittade på saker jag inte sagt för att hennes eget resonemang skulle fungera. Inte ett ord om musiken. Hur vi korsat Bach med en polska, arrangerat om musiken för barytonsax o trombon, blandade ihop en jojk med "In deine hände", vänt ut och in på "låtarna" och hittat nya spår. Om detta inte en rad, bara irritation över att jag talat om musiken på fel sätt.
Okej, om vi vänder på det. Om jag sagt att Bach musik INTE var fulländad och behövde piffas upp. Vad tror du hon skrivit då?
Jag hade blivit slaktad, körd genom köttkvarnen och rullad i tjära och fjädrar.
Det är inte lätt att pricka in dagsformen hos de ängsliga kritikerna. Hur man än vänder sig så... Men, vi som var där hade himla roligt.

7 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Ja, hon är väl inte den vassaste kniven i lådan de har på Expressen. Hennes recensioner brukar inte berätta så mycket om någonting egentligen. Hoppas de skickar någon skarpare penna nästa gång...

8 maj 2010 09:44  
Anonymous Vällingby sa...

Märkligt att bara recensera ditt mellansnack, det hade varit kul att läsa om musiken också. Kanske borde hon bli teaterrecensent...

8 maj 2010 12:45  
Anonymous Mikael Perstorper sa...

Tack för en mycket njutbar konsert via webradion. Önskar man hade varit där. Briljant musikalitet och varmhjärtad stämning. Ruggigt bra sväng i polskan mm. Kom gärna till göteborg med detta program!

11 maj 2010 23:47  
Anonymous Anonym sa...

Johan Norbergs tolkning av Hanna Höglunds artikel är snedvriden och närmast egoistisk. Först i sista stycket nämns hans mellansnack. Resten av artikeln handlar om musiken.

Har han, eller någon annan som kommenterat hans inlägg, verkligen läst artikeln?

http://www.expressen.se/kultur/1.1971034/bach-med-nya-ogon-berwaldhallen

21 maj 2010 14:26  
Anonymous Erland Andersson sa...

Okey anonymous wiseass, var du på konserten? Det var jag. Den var bra...

21 maj 2010 15:31  
Anonymous Anonym sa...

Ja, Erland, jag var på konserten. Men nu var det ju Johan Norbergs tolkning av en recension som diskuterades, eller hur? Det framgår ju till och med av titeln. Har du läst artikeln, Erland? Jag har läst den.

Läs inlägget "Anders Jacobsson och Gunilla Brodrej" från 30 april. Där framgår tydligt vad Johan Norberg tycker om Expressen. Kan det måhända vara så att hans ilska mot Hanna Höglund och hennes recension är felriktad?

21 maj 2010 18:44  
Anonymous Anonym sa...

Att Brodrej är en elak jävel har väl inget med saken att göra, nu var det ju Johan Norbergs tolkning av en recension som diskuterades, eller hur?
What goes around comes around, hälsningar, another anonymous smartass...

22 maj 2010 11:39  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida